Cultureel Centrum Kerk no. 11

Kerk No. 11 in Valthermond is gebouwd in 1880. Er zijn vele erediensten gehouden maar de laatste jaren liep de belangstelling hiervoor terug. Na 125 jaar is de Kerk als zodanig opgehouden te bestaan. Heel jammer om een mooi gebouw als deze kerk ongebruikt te laten. het kerkgebouw staat in een mooi historisch deel van Valthermond aan het Zuiderdiep 505 met voor het kerkgebouw nog het diep en vlakbij de sluis, op plaats nr 11. Tijdens de vervening van Valthermond kregen de af te graven percelen/ plaatsen een nummer. Zo is meteen duidelijk waar de naam vandaan komt.

Sinds 2009 is Kerk No. 11 een provinciaal monument. Alle reden dus om het gebouw te behouden.

De “Vereniging tot behoud van Kerk No. 11 te Valthermond‘’ heeft het gebouw multifunctioneel gemaakt. De akoestiek is uitstekend en leent zich voor vele mooie geluiden van muziek, zang en theater.

Om meer mensen van deze geschikte ruimte te laten genieten organiseren we concerten, voorstellingen en optredens van meer en minder bekende artiesten uit de regio. Het kerkgebouw biedt mogelijkheden voor een velerlei activiteiten. U kunt het kerkgebouw huren voor het houden van een familiefeest, reünie, expositie of lezing.

Artiesten, bands of koren die een concert willen geven en daarvoor ruimte zoeken kunnen bij ons terecht. Trouw- en rouwdiensten behoren ook tot de mogelijkheden.

Het kerkorgel van het kerkgebouw wordt nog steeds goed onderhouden. Hierdoor is het altijd mogelijk hier gebruik van te maken voor de (bevoegde) liefhebber.

Tevens biedt het kerkgebouw aan de achterkant een aansluitend lokaal, oorspronkelijk in gebruik als consistoriekamer/ leerkamer. Deze ruimte leent zich uitstekend voor workshops, vergaderingen of clubbijeenkomsten.

Cultureel Centrum no. 11
Cultureel Centrum no. 11

Sinds 2006 is Kerk No.11 in gebruik als multifunctioneel gebouw, zowel in praktische als culturele zin. Het kerkgebouw is beschikbaar voor zeer uiteenlopende activiteiten. Wij zullen hieronder een aantal voorbeelden geven wat zoal mogelijk is. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt altijd contact met ons opnemen en informeren naar de mogelijkheden.

Het kerkgebouw biedt ruimte voor concerten, theatervoorstellingen en lezingen welke in samenwerking met het bestuur van “Vereniging tot behoud van Kerk No. 11 te Valthermond‘’ worden georganiseerd. Tevens zijn er mogelijkheden tot repetitie van muziek, toneel, zang of dans. Het geven van uitvoeringen hiervan, behoort ook tot de mogelijkheden. Het kerkgebouw heeft een erg goede akoestiek waardoor het kerkgebouw een goede locatie is voor CD opnames. De uitstekende verlichting maakt het kerkgebouw tevens uitermate geschikt voor exposities en tentoonstellingen.

Heeft u iets te vieren? Ook dan bent u in onze kerkgebouw aan het goede adres. De ruimte is aangekleed met tafels en stoelen. De bloemen en kaarsen maken het tot een schitterende locatie. U heeft hierbij de mogelijkheid, de catering door ons te laten verzorgen.

Tevens kan er voor de burgelijkestand worden getrouwd. Daarnaast kan er een begrafenis plaatsvinden vanuit het kerkgebouw. Neem hiervoor wel contact op met uw uitvaartverzorger.

Het kerkgebouw heeft plaats voor ruim 100 personen. Naast 80 stoelen, zijn de originele kerkbanken onder het balkon beschikbaar.

Het zaaltje aansluitend achter het kerkgebouw – de Leerkamer genoemd – leent zich uitstekend voor het houden van een vergadering, een cursus of workshop en dergelijke. In de Leerkamer is een keuken inclusief koelkast aanwezig.

Gebruikt u het kerkgebouw voor een optreden, dient u de Pr hiervan voor eigen rekening te nemen, maar uiteraard met ondersteuning van ons.

Cultureel centrum no. 11
Cultureel centrum no. 11
Cultureel centrum no. 11
Cultureel centrum no. 11

Prijslijst

Het kerkgebouw is per dagdeel of per uur te huren

Huur voor het gebruik van het kerkgebouw per dagdeel is € 65,00.

Huur voor het gebruik van het kerkgebouw per uur is € 13,50.

Huur voor het zaaltje (de Leerkamer) per uur commercieel is € 10,00.

Huur voor het zaaltje (de Leerkamer) per uur niet commercieel is € 7,50.

Trouwen in het Kerkgebouw € 100,00.

Uitvaart in het Kerkgebouw € 100,00.

Wanneer wij als vereniging bij een trouwerij of begrafenis de catering dienen te verzorgen, wordt hiervoor een meerpijs in overleg afgesproken. Daarnaast vragen wij € 10,00 per medewerker.

Vezorgt u bij een evenement de kaartverkoop zelf, dan vragen wij van elke verkochte kaart, € 1,50 per kopje koffie of thee. Bijvoorkeur, bij de entreeprijs inbegrepen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.